OM MEG

Da jeg var 18 år begynte jeg på et kveldskurs i tegning samtidig som jeg andre kvelder bl.a. gikk på kunst og håndverksskolen om kvelden og tegnet akt. Samtidig begynte jeg å studere. Etter hvert følte jeg at jeg måtte velge mellom ønsket om å lære «håndverket» tegning og maling på heltid og det å fullføre juss-studiet. Jeg valgte det siste. Jeg har hatt mange spennende jobber som jurist og angrer ikke på valget, men har samtidig periodevis hatt et sterkt savn etter å få malt.

I 2010 søkte jeg om ulønnet permisjon fra jobben og begynte som heltidsstudent ved Christiania Friakademi. Jeg gikk der på full tid i 2 år. Deretter gikk jeg tilbake til jobben min, men har fortsatt som deltidselev ved samme skole fram til høsten 2018. I 2016 sa jeg opp min stilling og nå maler jeg på heltid. For meg oppleves dette som et helt riktig valg og jeg stortrives, selv om det både er nedturer og oppturer med malingen.

Jeg er født i Oslo. Etter studiene i Oslo bodde jeg 10 år på Lillehammer før jeg i 1988 flyttet til Molde.

Den fantastiske naturen i Molde og omegn er til stor glede og inspirasjon selv om jeg så å si kun maler nonfigurative bilder.

Kunstutdanning

Heltidsstudent ved Christiania Friakademi (2010-2012) og etter det deltidsstudent samme sted som har skiftet navn til Christiania Kunstakademi. Diverse kvelds- og helgekurs i bl.a. lys og skygge, maleri, portrett og akt, alle i regi av Christiania Friakademi/Kunstakademi.

For mange år siden: Tegnekurs med Willi Storn som lærer, akttegning på Kunst- og håndverksskolen, croquistegning på Arkitekthøyskolen med Guttorm Guttormsgård som lærer, elev ved Einar Granums kunstskole og deltaker i en malergruppe hos Unni Lund, alt sammen kun i korte perioder.

Utstillinger

Studentutstilling i Galleri Cuben i Oslo.
Flere utstillinger i perioden 2012-2014 og 2018 i regi av Maleklubben Molde.
Utstilling sammen med Samani Hoff-Hansen i Galleri Cuben i Oslo (2013).
Kollektivutstilling i Kunstpassasjen, Oslo sentralbanestasjon (2015).
Deltakelse på en juryert utstilling i Surnadal (2015).
En separatutstilling hos ARTi Design i Molde (2017).
En kollektiv stipendutstilling i Galleri Gnist i Molde (2017).
En medlemsutstilling i Kvadraturen Kunstatelier i Oslo (2017).
Tre juryerte medlemsutstillinger i Molde Kunstforening (2017, 2018 og 2019).
En kollektivutstilling i Galleri Dalype (2018).
En utstilling med to andre på MoldeTorget i (2020).

Jeg har solgt flere bilder.


Kontaktinformasjon:
christine.colban@gmail.com
Tlf: 950 44 896